Stále provozujeme schůzky na dálku, v květnu jsme pekli pusinky a vyráběli sovu z hlíny

Opatření z důvodu šíření virové nákazy se začínají zmírňovat a na obnovení své činnosti se těší i naši vodní skauti. Ovšem nápady vedoucích, kteří po celou dobu zákazu schůzek pracují s dětmi na dálku, nemají hranic.

Přestože se s dětmi nemůžeme scházet na schůzkách, ani pořádat výpravy, stále vymýšlíme něco nového, abychom byli s dětmi v neustále v kontaktu. Jedna z našich vedoucích dokonce natočila tutorial, jak vyrobit sovu z keramické hlíny.

Skauti si hlínu  vyzvedli na základně a dle video instruktáže tvořili krok za krokem dle instrukcí své vedoucí Hanky Neuvirtové. Hotový výrobek donesli po vyschnutí zpět na základnu a vedoucí nechaly sovičky vypálit v keramické dílně.

Zajímavý byl úkol vytvořit tracklog, který bude mít nějaký geometrický tvar nebo bude připomínat nějaký objekt. Tady bylo potřeba pomoci rodičů, zejména u menších dětí. Pomocí GPS měly děti nakreslit nějaký obrázek. A aby to neměly moc jednoduché, tak tracklog musel mít délku minimálně 3km. Trasu bylo potřeba si nejprve promyslet nebo nakreslit do nějaké mapy. Buď mohli skauti využít tvarů ulic nebo se pohybovat na volno někde v přírodě bez omezení.

No a v neposlední řadě jsme s dětmi vařili na dálku. Naši skauti jsou zdatní kuchtíci. Na běžných schůzkách pečeme buchty, vaříme guláš v kotlíku, doménou našich skautů jsou perníky. Vzdáleně jsme pekli plněné brambory a sladké pusinky. Ostatně pravé skautské perníčky můžete přijít ochutnat už v sobotu 5. června. Více informací naleznete na stránkách, informační tabuli nebo facebooku 2.oddílu vodních skautů a skautek Přibyslav.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *