Od září probíhá nábor nových členů 2. oddílu vodních skautů a skautek

První sobotu v září proběhla náborová akce vodních skautíků na Ostrůvku. Zdobili se perníčky, chytaly se rybky a došlo i na lodě. Hned následující sobotu se již tradičně vodní skauti prezentovali na Mlékárenských dnech.

 „Setkáváme se každou sobotu, případně neděli a vyrážíme s dětmi do přírody. Prostřednictvím her, zážitků, aktivit a dalších činností přiměřených věku se děti nejen baví, ale zároveň se učí postupně přejímat zodpovědnost, pracovat v týmu, získávají samostatnost a mnoho praktických dovedností, které se jim budou hodit v osobním i profesním životě,“ uvádí Renata Tvrdíková, vedoucí vodních skautů v Přibyslavi.

Menším dětem skauting přináší dobrodružství, jakými jsou první výlety a táborové dny strávené bez rodičů, náctiletí mohou zažít netradiční aktivity – sjíždění řeky, slaňování, cestování nebo účast na velké či zahraniční skautské akci.

„Zájemci se k nám mohou přihlásit kdykoliv během roku nebo navštívit některou z našich schůzek a pak se rozhodnout. Výčet našich schůzek je na stránkách www.vodniskautipribyslav.cz nebo facebook 2.oddíl vodních skautů Přibyslav. Stačí zavolat konkrétnímu vedoucímu,“ dodává vedoucí.

Přestože byl uplynulý rok tak trochu zvláštní, zvládli toho vodní skauti víc, než požehnaně. Mimo tradiční letní tábor, který je završením celoročního dění pekli skautíci perníky pro dobročinné účely, stavěli hmyzí hotel a ptačí budky, učili se vyrábět mýdla nebo keramické misky. Sportovní dovednosti si porovnávali na cyklostezce na kolech nebo na bruslích. Své místo dostalo také vzdělávání ať už v oblasti přírodních věd nebo třeba zdravovědy. Vedoucí rovněž připravovali dětem materiál k tvoření v době, kdy byly schůzky zakázané a činnost provozovali na dálku.

Velké díky za podporu skautské činnosti patří firmě Amylon a firmě Lahůdky Pátek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *