Přibyslavští vodní skauti uskutečnili sbírku pro zvířata ze Záchranné stanice Pavlov

V sobotu 5. června jste měli  možnost se setkat s vodními skauty před prodejnou COOP, kde se vodáci snažili získat peněžní podporu pro Záchrannou stanici Pavlov. Přibyslavští skauti díky štědrým příspěvkům adoptovali sovy pálené Žofku a Juliána, želvu Venuši a labuť černou Césara.

Doba covidová zasáhla do života všech. Bezesporu ovšem nejvíc na toto období doplatili ti nejzranitelnější. Zraněná a handicapovaná zvířata, která jsou odkázaná na pomoc člověka a finanční podporu druhých. „Jakmile jsme měli povoleno organizovat skautské schůzky, začali jsme přemýšlet, komu a jak pomoci. Záchranná stanice se jevila jako dobrá volba,“ vysvětlila vedoucí vodních skautů Renata Tvrdíková.

Naplánovat takovou akci nebylo vůbec snadné. Nejprve skauti hledali způsob a formu, jak stanici pomoci. Díky moderním technologiím bylo snadné prezentovat všechny možnosti. Město akci podpořilo a povolilo prezentační stánek. Následně vyvstala otázka – Jak odměnit štědré dárce, kteří se rozhodnou skautům v jejich úsilí pomoci? A protože jsou skautíci dobří pekaři a pekařky, nápad se zrodil hned.

„Po dva víkendy jsme pekli a zdobili pravé skautské perníky. Mimo to jsme s dětmi vyráběli různé předměty dekorativního charakteru a podpořily nás také zručné kamarádky, které pro tuto příležitost upletly košíky nebo udělaly pár drobností z keramiky. Zkrátka nikdo, kdo nám přispěl finanční částkou na podporu zvířátek, neodešel s prázdnou,“ uzavřela Renata Tvrdíková. Celkem zaslali vodní skauti na transparentní účet Záchranné stanice částku 7100,- Kč. Pak následovalo hlasování, které ze zvířat si vodní skauti adoptují. Výběr byl vskutku veliký. Na stránkách stanice https://stanicepavlov.cz/…ce/  se skauti dočetli mimo jiné i o osudech zvířat. „Nakonec jsme adoptovali zvířat víc. Děti rozhodly adoptovat sovy pálené Žofku a Juliána, želvu Venuši a labuť černou Césara,. Teď už jen zbývá naplánovat výlet a na naše adoptivní zvířátka se dojet do Záchytné stanice Pavlov podívat.“ dodala s úsměvem Renata Tvrdíková.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *