Skautíci absolvovali netradiční výlet

V sobotu 13. června se děti z 2. oddílu vodních skautek a skautů ze střediska Goliath Přibyslav sešli tentokráte ne s lodní výbavou, nýbrž každý z účastníků se dostavil s koloběžkou nebo in-line bruslemi a velkou svačinou. Cílem cesty byla přibyslavská cyklostezka.

Dvanáctičlenná skupina byla poměrně nesouměrná, co se sportovního výkonu týče, a podle toho bylo nastaveno také tempo výletu. Nejmladšímu účastníkovi bylo pět let, nejstaršímu šestnáct. Po stezce vedoucí až na Sázavu to byla pohodová jízda s několika zastávkami pro odpočinek a občerstvení.

Vzhledem k tomu, že bruslařské dovednosti nebyly u všech účastníků stejné, končilo jejich sportovní klání v Nížkově. Zde čekalo na skauty pár her, aby si zejména mladší účastníci dostatečně odpočinuli. Počasí bylo téměř letní, a proto bylo těžké odolávat vodnímu ovlažení. Jakmile se skauti dostatečně vyřádili ve vodě, čekalo na ně hledání pokladu.  

Výprava na cyklostezku byla jednou z posledních akcí, kterou si skautíci letos užili. Ale už teď vedoucí přemýšlí nad letním táborem. Bohužel koronavirus a opatření s ním spojená nedovolují uskutečnit pravý putovní tábor na lodích, ale i tak už se mohou skauti těšit na mnoho legrace. A pochopitelně nebudou chybět ani pádla a vesty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *